Een Online Business Manager is je businesspartner! Ze zorgt ervoor dat jij je als ondernemer kunt richten op je klanten en je strategie. Ze neemt je dagelijks management uit handen en neemt verantwoordelijkheid voor je project-, team- en operationeel management. Hierdoor krijgt jij als ondernemer tijd voor groei en focus.

Een Online Business Manager heeft daarom belangrijke kwaliteiten  / competenties nodig om dit te kunnen doen. Ik deel daarom graag de 5 must-have kwaliteiten die een Online Business Manager nodig heeft.

1. Strategisch denken

Een Online Business Manager moet de kwaliteiten hebben om strategisch met je mee te kunnen denken. Denk hierbij aan het strategisch meedenken om bepaalde doelstellingen van je onderneming te kunnen realiseren. Vooruit kunnen denken en heldere stappenplannen kunnen maken zijn daarbij ook van wezenlijk belang.


2. Organiserend vermogen

Een Online Business Manager moet een goed overzicht hebben van wat nodig is aan (virtuele) mensen en middelen om een doel te bereiken. Tevens organiseert en regelt ze zaken die nodig zijn om de ondernemer te ontzorgen.

3. Resultaatgericht werken

Een Online Business Manager is resultaatgericht, ze weet wat er bereikt moet worden en hoe dat het beste gerealiseerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal leads dat  met behulp van Online Marketing binnengehaald moet worden. Is een Online Business Manager ook een Marketing manager? Daarover meer in mijn volgende blog.


4. Coördinatie

Als Online Business Manager coördineer je de taken in het team. Dit houdt in dat je anderen moet voorzien van duidelijke instructies en opdrachten. Daarbij verdeelt ze de uitvoerende taken en zorgt voor de planning en de deadlines. In geval van problemen zal ze actie moeten ondernemen en bijsturen waar nodig.


5. Helder communiceren

Goede communicatieve vaardigheden is van wezenlijk belang. Het werk van een Online Business Manager bestaat voor een belangrijk deel uit communiceren. Ze moet met zowel de ondernemer voor wie ze werkt goed kunnen communiceren, maar ook met de overige teamleden.

Welke kwaliteiten heb jij nodig om je business goed uit te kunnen voeren? Laat je het hieronder weten in een reactie? Ik ben benieuwd!

WhatsApp chat