Processen / automatiseren

DUIDELIJKHEID

structuur  

Al vanaf heel jong ben ik bezig met structuur en hoe je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat. Hoe kunnen teamleden fijn met elkaar samenwerken en zo optimaal mogelijk. Eigenlijk was ik al heel jong bezig met het maken van processen.

Soepel samenwerken van je teamleden komt jou als ondernemer ook ten goede en geeft je rust. Je weet dat je team de taken zullen oppakken en dat de uitvoering is zoals jij wil dat het is. Om daar te komen vraagt dat van jou een open houding waarin je moet kunnen delegeren. Het vraagt ook om een duidelijke visie van jou als ondernemer en wat ze kunnen verwachten.

Het is dus belangrijk de processen vast te leggen in je bedrijf zodat je klaar bent voor de groei die je voor ogen hebt.

jij en je team

Efficiënt ondernemen

Omdat je groei wilt realiseren zul je effectiever en efficiënter moeten ondernemen anders loop je vroeg of laat tegen jezelf aan.

Ik zorg er als Integrator bijvoorbeeld voor dat de werkzaamheden in je bedrijf nu ECHT worden uitgevoerd en niet verstoffen. Ik hou je alert op welke werkzaamheden voorrang hebben en zorg voor focus op wat echt belangrijk is. Verder doe ik er alles aan om ook jou als ondernemer zo effectief mogelijk te laten werken. Pak je nog steeds werkzaamheden op die een Virtual Assistant ook kan doen dan zal ik jou daar continue op wijzen.

Verder staan ACTIE en RESULTAAT bovenaan mijn lijstje en ik “dwing” dit ook af bij het team. Ik heb technieken geleerd om teams efficiënt en effectief van A naar B te leiden op de meest optimale manier.

  • Hoeveel tijd ben je nu kwijt aan vragen uit je team?
  • Worden er veel onnodige fouten gemaakt?
  • Hoe zit het bijvoorbeeld met je webshop en je boekhouding; zijn die al gekoppeld?
  • Werk je in je team al op de “automatische piloot”?
  • Zijn de systemen al zo ingericht dat je makkelijk met je team kan communiceren en taken duidelijk zijn op elk moment?
  • Heb je het proces voor je content verspreiding al vastgelegd?
MEER DOEN

IN MINDER TIJD

Hoe verlopen de taken nu in je bedrijf. Kun je je team bijvoorbeeld nog eerder in het proces inzetten zodat het jou waardevolle tijd bespaart? Door de intake bij een klant aan te passen bespaarde het veel tijd voor de ondernemer en werden de lijntjes met haar klanten korter gemaakt. Jij als ondernemer kunt meer doen in minder tijd.

In de opvolging van je klanten kun je ook veel processen automatiseren zonder het goede gevoel van je klant weg te nemen uiteraard! Bijvoorbeeld de standaard mail die je cursisten krijgen na aankoop van je event of workshop. Dat hoeft je Virtual Assistant maar 1x in te stellen in het half jaar en dan gaat de rest automatisch.

WERKWIJZE

Integrator

Wat ik doe als ik in een bedrijf aan de slag ga is direct de huidige bedrijfsprocessen bekijken. Wat heb je liggen aan processen en wat kan er verbeterd worden. Ik ga je vragen stellen over de waarom van een aantal dingen en leg je voor hoe het anders kan.

We gaan geen processen automatiseren om het automatiseren. Het moet iets toevoegen aan de kwaliteit van jou als ondernemer, aan je bedrijf of aan je klanten. We streven altijd eenvoud na en proberen complexiteit zo veel mogelijk te vermijden.

Lees hier meer over mijn werkwijze.

Meer weten over de processen in je bedrijf?

Wil jij graag bespreken waar jouw processen verbeterd kunnen worden?