Focus

Een Online Business Manager managet alle onderdelen van je bedrijf en zorgt ervoor dat het onderhoud op een juiste en efficiënte manier wordt uitgevoerd.
Een Virtueel Assistent is vaak gericht op het uitvoeren van een bepaalde taak (bijvoorbeeld de nieuwsbrieven of social media).

Verantwoordelijkheid

De Virtueel Assistent zorgt ervoor dat haar taak in het team goed wordt uitgevoerd. Een Online Business Manager zorgt ervoor dat alle systemen goed lopen en dat alle taken goed en op tijd worden uitgevoerd.

De Online Business Manager is niet alleen verantwoordelijk voor het eigen werk maar ook voor soepel laten verlopen van de onderneming. De Virtueel Assistent is alleen verantwoordelijk voor het eigen werk..

Aantal klanten

Vanwege de verantwoordelijkheid en de rol van sparringpartner kan een Online Business Manager maar zo’n 2-4 klanten tegelijkertijd hebben terwijl een Virtueel Assistent vaak 6 of meer klanten tegelijkertijd heeft.

Ilona en ik leggen het uit in onderstaande video.

Kijk vooral heel goed naar de volgende aspecten:

Start

Kijk waar je zelf goed in bent en geef randzaken uit handen. Je kunt bijvoorbeeld je Online Business Manager laten starten met een project wat al heel lang op de plank ligt en waar je maar niet aan toekomt. Je zou je Virtueel Assistent kunnen laten starten met social media.

Delegeer

Delegeer taken aan een Virtueel Assistent in plaats van ze los te laten door te bespreken welke taken er gedaan moeten worden en hoe ze gedaan moeten worden.
Aan een Online Business Manager vertel je welk resultaat je wilt hebben, je Online Business Manager gaat er alles aan doen om dit te realiseren. Denk aan een productlancering die je kan delegeren.

Blijf betrokken

Zorg dat je betrokken bent bij degene die je werk overneemt maar ga niet alles controleren. Je hebt in het begin wekelijks contact met je Online Business Manager om zaken door te spreken en om ervoor te zorgen dat je Online Business Manager je organisatie en jouw goed kent.

Meer weten over wat een Online Business Manager voor jouw bedrijf kan doen? Check het hier.

WhatsApp chat