Hoe jij tijd overhoudt voor zaken die er toe doen!

Kinderschoentjes
Ik weet het nog zo goed, de allereerste keer achter de kinderwagen met jou. Het lijkt wel gisteren dat je met deze schoentjes aan de wandel was.
Het lijkt zo kort geleden, maar het is alweer 11 jaar geleden. Nog een jaartje en dan ga je naar de middelbare school.

Wat vliegt de tijd!

Mooi herinneringen aan die 11 jaar die al weer achter ons liggen.
Samen kamperen, reizen, spelletjes spelen, samen naar de bakker voor een kaasstengel, dansen in de kamer en wandelingen met de hond. De kleine dingen maar zo waardevol.

Het is af en toe jongleren in een jong gezin, als je daarnaast ook je eigen business runt. 

Jouw tijd is waardevol
Tijd is zo kostbaar en schaars, ga eens bij jezelf na: Wat is voor jou belangrijk en waardevol? En gaat je tijd daar ook inderdaad naar toe?

Femke Hogema vertelt in haar boek Winstgevende Plannen dat het gaat om een plan. Vooruit denken en een plan maken.

 Plan jouw tijd zoals je ook met je geld doet! 
Dit geldt niet alleen voor je winst, maar net zo goed voor je tijd. 

Creëer een plan hoe jij je tijd wil besteden en ook, waar je afscheid van wil of moet nemen. In de Corona tijd kwam ik erachter dat ik te veel tijd stopte in netwerken en Toastmasters. En ook al vind ik dat ontzettend leuk om te doen, ik moest er toch afscheid van nemen, aangezien dit ten koste ging van mijn tijd met mijn gezin.  Als je ieder kwartaal, maar ook elk jaar een plan maakt met wat jij wil doen en wat je wellicht wil gaan uitbesteden, dan kom je al heel ver.. En al heb je al een mooi team om je heen en besteed je al veel uit, dan nog moet je je regelmatig afvragen:  “doe ik nog waar ik het beste in ben of ben ik toch een kant op gegaan die me niet past?”

Juist als je groeit met je bedrijf is het zaak een plan te maken.
Jouw uren worden namelijk meer waard. Stop jij je tijd bijvoorbeeld in het creëren van een nieuwe training of dienst dan levert dat direct waarde op voor je bedrijf. Dit levert je meer op dan het managen van je team bijvoorbeeld. 

Kom in actie!

Noteer deze week van welke taken je afscheid moet of wil nemen. Plaats bijvoorbeeld een post-it naast je scherm en elke keer dat je aan een taak begint vraag je je af of jij dat werkelijk moet doen of dat je het kan uitbesteden. 

En dan: Schrijf je vervolgens in voor mijn Masterclass op 30 oktober a.s.!

 In de Masterclass ga ik dieper in op de whitepaper en laat ik je aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je de basis van je bedrijf versterkt.

Ik geef de masterclasses in kleine groepjes zodat er voldoende tijd is om jouw vragen te beantwoorden.

Stuur ze mij alvast dan weet je zeker dat ik ze behandel de 30e. inschrijven kan via deze link:  

Zie ik je dan?