Herken je ook dat gevoel van onrust of onzekerheid dat soms bij je opkomt? Bij mij kwam dat gevoel vorige week naar boven toen ik met mijn blog bezig was in een café.

Voetstuk of niet?
Het eerste gevoel bij het schrijven van mijn vorige blog was dat ik mezelf op een voetstuk zet en kan dat dan wel? Jezelf op de voorgrond zetten is niet mijn natuur, ik zet liever een ander op de voorgrond. Het voelt dus wat ongemakkelijk voor mij, maar waarom eigenlijk?

Jezelf op een voetstuk zetten voelt alsof ik mezelf beter vind dan een ander, zit dat erachter? Maar ja zegt het brein, hoe weten anderen dan wie je bent en wat je kan? En voor mij voelt het misschien als op een voetstuk zetten maar voor een ander betekent het gewoon zeggen wat je kan en doet.

Hard werken?

Nu ik dit aan het schrijven ben in een café in Culemborg met straks een lekkere lunch voor mijn neus, merk ik ook een ander gevoel. Soort van onrustig of rusteloos, moet ik niet hard aan het werk zijn i.p.v. lekker in een cafe een beetje schrijven? Mijn verstand zegt weer: er moet ook ruimte zijn voor reflectie, brainstorm en andere overpeinzingen dus waarom daar niet de tijd voor nemen. Komt niet alleen jezelf ten goede maar ook je klanten. Waarom is het zo lastig om daar de tijd voor te nemen?

Ik neem me voor vanaf nu elke 2 weken een paar uur in een leuke of inspirerende omgeving door te brengen om te schrijven. Vraag me er gerust naar over een paar weken ;-)! Even stil blijven staan bij momenten dat ik me onzeker voel over het een óf het ander. Spreek ik dat dan uit naar de ander en hoe doe ik dat dan?

Kinderen hebben die onbevangenheid nog, niet geremd door omgeving of andere elementen. Laat ik dat als voorbeeld nemen en daaraan denken, mocht ik weer een onrustig of rusteloos gevoel krijgen.Gedurende het schrijven krijg ik steeds meer een rustig gevoel, ontspannen en kalm. Dit voelt goed en fijn om te doen. Dit soort momenten in het cafe met een lekkere lunch, daar word ik blij van, merk ik. Dat ga ik vaker doen.

Herken jij dit soort gevoelens wel eens bij jezelf?

Heb jij hier als ondernemer ook wel eens last van? Je niet goed genoeg voelen of het gevoel hebben dat je altijd aan moet staan? Of voel je niet de rust om lekker te gaan schrijven bijvoorbeeld?

Misschien helpt het jou ook om met meer afstand je business eens te bekijken. Meer AAN je bedrijf te werken net als ik of daar eens over te sparren met een Integrator die het weer van een andere kant bekijkt. Een stukje reflectie, strategie bepalen en de grote lijnen uitzetten. Ik geef je feedback op wat jij al goed doet en ook waar je nog kan verbeteren.

Het mooie is dat je door AAN je bedrijf te werken zorgt voor meer structuur en effectiviteit, waardoor je uiteindelijk minder IN je bedrijf hoeft te werken.

Ik creëer tijd voor je zodat je ook echt de tijd kan nemen om net als ik ook te reflecteren en te schrijven zoals ik dat doe. Je krijgt er energie van, doet nieuwe ideeën op voor je bedrijf, jouw creativiteit gaat weer stromen.

 

Keertje kennismaken?

Ben je benieuwd hoe wij jou als visionaire ondernemer binnen één maand uit de operatie halen, zodat jij je volledig kunt richten op de verdere ontwikkeling en strategie van jouw organisatie?