Al weer heel wat jaartjes geleden ben ik in Dubrovnik geweest en vandaag kwam deze stad tijdens het bloggen weer naar boven. Het is een prachtige stad die, als je de bussen voor bent en er vroeg bent, heel rustig is en haar ware ik laat zien.

Ze ligt aan het prachtige blauwe water en heeft een mooie muur om haar heen liggen. Je kunt fijn in de vele steegjes rondscharrelen of genieten van een heerlijk gerecht boven op een dakterras met uitzicht over zee.

Deze stad heeft zelfs gelijkenissen met mijn werk als Online Business Manager.

Structuur

Hoe gestructureerd is jouw onderneming? Lijkt jouw onderneming meer op Bangkok? Heel veel scooters die om je heen crossen en je bent het overzicht totaal kwijt? In Dubrovnik heb je overzicht, de muur zorgt voor vertrouwen en leidraad bij je omzwervingen in deze stad. Lijkt het je ook heerlijk om meer overzicht over je onderneming te hebben of juist dat overzicht te delegeren zodat jij kan doen waar je het allerbeste in bent?

Rust

De stad Dubrovnik ademt rust uit in de vroege morgen. Je kunt energie opdoen bij het water, je weer opladen voor een nieuw avontuur in de stad of daarbuiten. Hoe fijn is het als je iemand in je organisatie hebt die ervoor zorgt dat alles reilt en zeilt in je bedrijf en dat jij je kan opladen voor nieuwe avonturen zoals de ontwikkeling van een nieuw product of dienst?

Aantrekkingskracht

Het is zo mooi dat zelfs beroemdheden als Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones en Tom Cruise Dubrovnik bezoeken. In ondernemingen is het niet anders. Weet jij waar jouw passie ligt, breng je het authentiek zonder poespas naar buiten en heb je je klant wat te bieden? Dan word je vanzelf gevonden! Dubrovnik is geen shopping paradise. Het was ooit een van de belangrijkste havens in het Middellandse zeegebied. Tegenwoordig gaan er veel cruiseschepen naar toe zodat de toeristen een wandeling kunnen maken door de oude haven. Oftewel, groei mee met de tijd en focus op datgene waar jij goed in bent en waar jouw passie ligt.

Bouwen

In Dubrovnik kun je naar het restaurant Proto die al vanaf 1886 de heerlijkste inktvis, krab etc. serveren. Zij hebben altijd de focus gehad op datgene waar zij goed in zijn… zij weten hoe je lekker vis klaarmaakt. De wensen van de doelgroep zijn in de loop van de tijd misschien wat verandert, maar daar hebben ze goed naar geluisterd en naar gehandeld.

In jouw onderneming zet je online marketing in om jezelf zichtbaar te maken en dat prospects jou gaan vinden. We bouwen voort op de fundering die lang geleden is gelegd en gaan van daaruit verder bouwen aan je onderneming. Dubrovnik is ook niet in 1 nacht gebouwd en heeft sinds de 7e eeuw heel wat doorstaan.

Flow

De parel van de Adriatische zee ligt aan het water wat de dynamiek van de stad anders maakt dan steden die tussen bergen liggen bijvoorbeeld. Het zorgt voor de komst van toeristen, het geeft flow en energie aan de stad. Hoe zit dat in jouw onderneming? Zit er flow in of staat het stil? Zit je misschien vast in alle dagelijkse dingen? Is het tijd om nieuwe dynamiek in je onderneming te brengen zodat het weer gaat stromen?

Stromen

Je ziet dat er door de hele stad fonteinen zijn aangelegd die hun water, dat door 16 reservoirs wordt geleid, krijgen van bergbronnen. Alle stromen komen bij elkaar in Dubrovnik zelf. Zo zou het ook in je onderneming moeten zijn, alle stromen komen bij elkaar om 1 doel te dienen. Alle teamleden weten welk doel dat is en zijn gepassioneerd aan de slag om jouw doel te bereiken. Het valt niet altijd mee om al die stromen in goede banen te leiden. Je hebt processen / procedures nodig maar ook wekelijks kort overleg om iedereen zijn expertise te laten spreken.

Al deze elementen vragen om een juiste balans en maken dat een stad of onderneming goed voelt en of je er fijn verblijft.

  • Een goede fundering en structuur.
  • Rust / de juiste balans tussen IN je onderneming werken en AAN je onderneming werken.
  • Online Marketing: heeft jouw onderneming aantrekkingskracht op je doelgroep.
  • Flow/dynamiek & passie.
  • Een gepassioneerd team dat achter jouw visie staat.

Hoe zit dat in jouw onderneming?

Ik kan jou, samen met mijn team, ondersteunen op het gebied van dagelijkse operatie en  online marketing zodat jij gepassioneerd kan werken aan een nieuw product / dienst of meer vrijheid ervaart.

Bel me voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.