Om jouw e-mailmarketing via e-mail goed te laten verlopen zijn er verschillende systemen waaruit je kunt kiezen.

 

  • Maar welk E-mail Marketing Systeem kies je dan?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van elk E-mail Marketing Systeem?
  • Welk E-mail Marketing Systeem sluit aan op jouw wensen en behoeften?

Je hebt vast heel veel vragen en geen tijd om alles zelf uit te zoeken! Daarom heb ik drie E-mail Marketing Systemen voor je een op rijtje gezet. Active Campaign, Autorespond en Mailchimp.

 

Active Campaign

Active Campaign is een fijn systeem waarin je alle tools krijgt aangeboden om je lead om te zetten naar een klant via emailmarketing.  Je ziet precies wat je doet doordat je automations door het drag en drop systeem kan samenstellen. Je

ActiveCampaign en Mailchimp lijken op elkaar qua opmaak van het document of formulier. Maar in ActiveCampaign kun je met wat kennis van CSS (coderen) de documenten of formulieren opmaken zoals jij dat wilt. Mailchimp heeft die mogelijkheid niet.

In Active Campaign en Mailchimp zitten al veel voorgeprogrammeerde Automations die je met 1 klik kan activeren. In Autorespond zit die mogelijkheid niet.

 

Autorespond

 

Autorespond heeft een shopping cart wat Active Campaign en Mailchimp niet hebben. Het is een Nederlands systeem met een fijne helpdesk en ze werken continue aan het doorvoeren van verbeteringen. Het systeem heeft wat minder functionaliteiten m.b.t. het bouwen van automations/mailreeksen dan bijvoorbeeld Active Campaign maar ook in dit systeem kun je je maillijst goed segmenteren.

Met Autorespond wordt de activiteit op je website niet gemeten. In Mailchimp is het wel mogelijk de activiteit op je website te meten.

 

Mailchimp

Het leuke van Mailchimp is dat je direct vanuit dit programma Facebook en instagram advertenties kan aanmaken en plaatsen.

De overstap van Mailchimp naar Autorespond of Active Campaign gaat redelijk eenvoudig door de maillijst te exporteren in Mailchimp en vervolgens te importeren in Autorespond of ActiveCampaign.

ActiveCampaign vind ik het meest gebruiksvriendelijk met zijn drag en drop in Automations. In Mailchimp vind ik het niet overzichtelijk weergegeven hoe de exacte flow eruit ziet.

 

Conclusie

Wil je een alles in een systeem, heb je een shopping cart nodig en stel je geen hoge eisen aan de automations, dan is Autorespond wellicht het systeem voor jou. Stel je hogere eisen en meer gemak m.b.t. automations dan zou ik voor Active Campaign gaan.

Het is wel belangrijk dat je ook kijkt wat je nog meer wil koppelen. Werk je bijvoorbeeld met Moneybird en wil je dat er een koppeling ligt tussen je shoppingcart dan zou je ook kunnen kiezen voor een woocommerce/active campaign oplossing.

 

Mocht je ondersteuning zoeken bij het opzetten van je Autoresponder, stuur mij een berichtje, ik koppel je graag aan de expert die jou daarbij kan helpen.

 

WhatsApp chat