Wat is Teachable?

Op dit platform kun je prachtige online trainingen bouwen en ik vind het zo makkelijk werken dat ik dit platform verder wil uitproberen. Via deze link ga je naar mijn Teachable platform.
Je kan het gebruiken zonder Html kennis en ook over de hosting hoef je niet na te denken.
Verder wilde ik mijn OBM diensten loskoppelen van de online marketing toolbox en met Teachable kan ik salespages en homepages aanmaken voor verschillende trainingen. Voor mij mocht ook de look en feel een beetje verschillend zijn.
Door middel van links van en naar Teachable kunnen mensen switchen tussen de trainingsomgeving en mijn site, mocht dat nodig zijn.

Integraties

Door middel van Zapier komen de contacten in mijn Active Campaign terecht en in Moneybird voor de facturen. Ik vind het superhandig werken en ben er dus op die manier geen kostbare tijd aan kwijt.

Je kunt cursisten die een cursus gaan doen en zich ingeschreven hebben ook automatisch uitnodigen voor een webinar dat je over het onderwerp gaat houden. Zo geef je je cursisten super veel waarde zonder dat het je veel tijd/energie kost. Die tijd kun je weer steken in een nieuwe training.

Waarom Teachable en niet bijvoorbeeld WordPress (Learnpress)?

Groot verschil zit in de prijs. Voor Teachable betaal je minimaal $ 39,– / maand als je wat meer features wilt. Voor een LMS betaal je eenmalig een fee. Verder draag je bij Teachable 5% transaction fees af bij elke verkoop.
Of te wel het is op de langere termijn wel goedkoper om een LMS te gebruiken.

Voordeel van WordPress is dat je het helemaal kan maken zoals jij dat wilt, in Teachable zit je vast aan een bepaalde opmaak maar ik vind dat eerlijk gezegd helemaal prima omdat ik me daar niet mee bezig wil houden en me volledig wil focussen op de juiste content met veel waarde voor mijn klanten.

Voor WordPress moet je vooraf een aardige investering doen wil je je training draaiende hebben. Denk aan domeinnaam en hosting, video hosting, LMS plugin ecommerce en membership plugin. Verder heb je natuurlijk een thema (betaald) nodig en andere basis plugins.

Met Teachable kun je snel starten zonder enige technische kennis of als je geen zin hebt in die technische details. Je kunt je account op elk moment uitbreiden. Daarbij maakt het niet uit bij Teachable hoeveel trainingen je maakt of hoeveel studenten je hebt.

In het basis plan van $39 heb je ook de beschikking over het aanmaken van affiliates en je krijgt een customdomain. Heel veel waarde eigenlijk voor niet te veel geld. Je kunt in de basis versie ook werken met couponcodes.

In deze video kun je een kijkje nemen in Teachable.

WhatsApp chat