Wat kunnen wij veel leren van de kameleon. Dit prachtige dier, die verandert van kleur en toch zichzelf blijft.

Met zijn veranderende kleuren, zijn gespierde tong en zijn prachtige ogen houdt dit dier ondernemers een spiegel voor. Dat laat ik jullie in deze blog zien.

 

Kleur

Als ondernemer ben je als het goed is ook een beetje een kameleon. Iedere dag pas je jouw kleuren aan die op dat moment passen. Ben je vandaag druk voor een van je klanten dan neem je een beetje de kleur van die klant aan en richt je al je aandacht op die klant. Een andere dag ben je voor je eigen onderneming bezig en neem je de kleur van jouw onderneming aan. Je verandert van kleur en helpt je klant maar je blijft toch jezelf, net als een kameleon.

 

Zichtbaarheid

In de Online Marketing en bij jezelf zichtbaar maken naar de buitenwereld toe is het net zo.

Verlies je doel niet uit het oog en blijf geduldig en alert. Net als de kameleon die simpelweg wacht op die vlieg die voorbij komt zodat hij een lekker hapje heeft. De kameleon zit rustig op zijn tak, werkt aan zijn onzichtbaarheid omdat hij dat nodig heeft om een vlieg te vangen terwijl de ondernemer juist de zichtbaarheid opzoekt om een lekkere boterham te krijgen. Hoe werk jij aan je zichtbaarheid en waar begin je?

 

Lange gespierde tong

De lange gespierde tong van de kameleon zorgt ervoor dat die vlieg ook daadwerkelijk in zijn maag beland. In de Online Business heb je ook een gespierde tong nodig om je klanten binnen te halen en dat doe je door o.a. een Autoresponder in te zetten en content te delen die potentiële klanten aanspreekt. Maar ook bijvoorbeeld tijdens netwerkevents zodat je onder de aandacht blijft van je potentiële klanten.

 

Ogen

De ogen van een kameleon draaien alle kanten op. Kameleons zitten op een tak hoog in de boom, zien alles en houden overzicht. Ben jij als ondernemer nog voldoende met je doelen bezig? Heb je het juiste overzicht en houd je in de gaten dat alles verloopt zoals jij hebt bedacht?  Kijk je regelmatig hoe je website het doet of hoe de interactie is op je Social Media kanalen? Zijn jouw ogen, net als de kameleon, alle kanten op gericht?

 

Werk aan je zichtbaarheid met de kleuren die jij kiest en maak gebruik van gespierde tongen en ogen om je doel te bereiken, net zoals de kameleon dat doet. Hoe je dat doet lees je in mijn volgende blog. In een handige infographic laat ik je dan zien welke online tools je hebt om jouw kleur en tong naar buiten te brengen en jezelf zichtbaar te maken.