Hoe gebruik jij je intuïtie in je werk? Vaak weet ik al vooraf wat een klant mij gaat brengen, daar doe ik niets voor. Dat ik bijvoorbeeld weet dat een klant niet mijn ideale klant is maar ik er wel veel van ga leren. Zo ga ik heel bewust een traject in om ervan te leren. En jawel die kennis die ik bij de voor mij niet zo ideale klant heb opgedaan gebruik ik nu bij een klant die goed bij mij past en waar ik een goed gevoel bij heb. Ik neem je graag mee in hoe ik naast een passie voor techniek en een pragmatische aanpak heel intuïtief te werk ga. Een beetje een kijkje in de werkwijze van Christien Woltjer en een terugblik op het afgelopen 1,5 jaar.

Samenwerken

Op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en samenwerkingsverbanden gebruik ik steeds meer bewust de kracht van mijn intuïtie.

Zal ik een team gaan samenstellen zodat ik ondernemers

nog beter kan ondersteunen?

 JA,

zei mijn gevoel en in 2018 wil ik daarmee live gaan en kijken wat het mij brengt.

Bewust je doelen stellen en in een project management systeem (in mijn geval Teamwork) vastleggen met een deadline erbij helpt mij enorm. Je bewust afstemmen op dat doel en voelen wat het met je doet. Als het niet goed voelt stop ik ermee en zoek ik naar een ander pad. Voelt het wel goed dan zet ik door tot ik alles eruit gehaald heb wat er in zit. Zo werkt dat ook bij mijn klanten. Ik overleg veel en als we op 1 lijn zitten qua aanpak dan geven de ondernemer en ik 200% om de doelen te realiseren. Opgeven is geen optie!

Mijn eigen onderneming

Vorig jaar april begon ik voor mezelf. Mijn gevoel was zo sterk dat ik eigenlijk niet anders kon. Ik stond op een keerpunt in mijn leven. De baan waar ik toen in zat was eigenlijk meer een gouden kooi en de baan ging veranderen in een job waar ik niet happy mee was. Tegelijkertijd borrelde het al langer bij me om voor mezelf te beginnen. Ik zit altijd volop ideeën en wilde mijn creatieve talenten beter benutten. Vooral eigen baas zijn en alleen jezelf op de kop kunnen geven als het niet gaat zoals gepland. Dat leek mij heerlijk aan het ondernemen. Verder wilde ik er zijn voor mijn jongste dochter die meer aandacht nodig heeft. Mijn man had wat maren.

“ Redden we het wel financieel?”

en

“ Weet je dit wel zeker Christien !!”

Heel begrijpelijk. We zouden aardig achteruit gaan in salaris en ik had geen idee wanneer ik weer een salaris zou hebben. Het was dus een spannende tijd maar ik kon niet anders dan die stap nemen. Het heeft me veel gebracht. Veel meer dan ik toen had kunnen bedenken. Meer inzicht over wie ik ben en wat ik kan en ik leerde meer in dat eerste jaar dan in de vele jaren daarvoor.

‘Weet’ dat je succes gaat hebben

Eigenlijk komt het er in de basis op neer dat je gewoon ‘weet’ dat je succes gaat hebben (misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar ok). Tony Robbins heeft daar ook een quote van:

“ Whatever you hold in your mind on a consistent basis is

exactly what you will experience in your life.”

Zo pak ik het ook aan bij nieuwe samenwerkingen en in mijn werk als Online Business Manager. Intuïtief voel ik aan waar de behoefte ligt en uiteraard stem ik dat vervolgens af in een 1-op-1 gesprek. Een uitgebreide intake leert mij de ander goed kennen en in de beginperiode is er veel face-to-face contact zodat mijn inlevingsvermogen vergroot wordt en de ondersteuning optimaal is. Ook als ik bijvoorbeeld op zoek ga naar een cadeautje voor in een goodiebag gebruik ik mijn intuïtie om het juiste cadeau te kiezen. Of als je een Kick-Start Online Marketing dag hebt gepland bij mij kijk ik altijd wat er past bij jou en niet naar wat het meest gebruikelijk is om te doen. Ook daar komt intuïtie bij kijken.

Wat past bij jou en jouw organisatie is voor iedereen anders en dat maakt

mijn werk zo ontzettend leuk om te doen!

 Als jij gaat samenwerken met iemand waar let jij dan op, wat is er voor jou het belangrijkste?

Ik zou het leuk vinden als je dit met mij wil delen. Je kunt je reactie hieronder geven.