Esther Braam 

Wat is je specialisatie als Integrator?

In 2013 is ze gestart als virtueel assistent. Haar eerste opdracht was werken voor een business coach bij wie ze enorm veel geleerd heeft over online ondernemen. In de loop van de jaren heeft ze zich ontwikkeld tot allround VA+ en sparringpartner.

In de laatste paar jaar ontdekte ze dat haar voorliefde uitgaat naar (technische) processen, strategie, het bouwen van een team en programmamanagement (alles rondom het inrichten, communiceren, plannen en leveren van (online) trainingen en trajecten).

Daardoor ontstond haar wens om door te groeien naar Integrator. Om goed beslagen ten ijs te komen heeft ze de opleiding Strategisch Succes bij de Academie voor Virtueel Professionals gevolgd en met succes afgerond.

Voordat ze zelfstandig ondernemer werd, had ze banen als senior zakenreisadviseur, sales assistant bij een CRM leverancier en office manager bij een educatief communicatiebureau.

Bedrijfsadviseur plus

Betrokken en daadkrachtig

Aansturing en coaching team

Wie is Esther?

Als je haar zoekt, vind je haar waarschijnlijk ergens in de buitenlucht, met haar wandelschoenen aan, terwijl ze de lokale paden van de natuur verkent. Esther gelooft dat elke stap buiten een avontuur is, een kans om de wereld met frisse ogen te zien. Bij voorkeur combineert ze dat met een prachtige reis met haar familie.

Maar Esther’s liefde voor ontdekkingen beperkt zich niet tot de wandelpaden. Oh nee, geef haar een goed boek en ze is urenlang verdwenen in de pagina’s, reizend naar verre werelden en tijden, allemaal vanuit het comfort van haar eigen knusse leeshoekje. 

Yoga is haar manier om balans te vinden tussen lichaam en geest, kracht en flexibiliteit, actie en rust. Of ze nu een nieuwe pose meestert of diep ademt op haar mat, Esther herinnert ons eraan dat de reis naar binnen net zo belangrijk is als de reis naar buiten.

Persoonlijke ontwikkeling staat bij Esther hoog in het vaandel. Ze is altijd in beweging, letterlijk en figuurlijk, op zoek naar manieren om te groeien, te leren en zichzelf te overstijgen. Of het nu gaat om een workshop, een inspirerende podcast of een diepgaand gesprek, Esther is altijd klaar om ons allemaal mee te nemen op haar reis.

Waar kun je haar wakker voor maken?

Na jarenlang chronisch slaapgebrek (ivm kleine kinderen waaronder een tweeling) is mijn nachtrust heilig geworden.

Maar als ik dan toch wakker gemaakt moet worden dan is dat het liefst om op avontuur te gaan of op reis naar de zon.

Wil je me iets te eten/drinken voorschotelen, dan een goddelijk chocoladedessert met een glaasje Banyuls, of sowieso all things (goede!) chocola, sushi of een Napolitaanse pizza quattro formaggi.

Wat is haar passie en drive ?

Als Integrator sta ik graag naast de changemakers van deze wereld. Voor MKB en (online) ondernemers met een groeiend bedrijf die innovatief zijn en impact willen maken in Nederland en/of de wereld. Een bedrijf waarin veel gebeurt en opgezet/gesystematiseerd moet worden. Ik help deze ondernemers graag hun missie de wereld in te brengen door te werken aan een strategisch plan voor de korte en lange termijn, de dagelijkse operatie uit handen te nemen en een sterk team neer te zetten.

Ik ga ‘aan’ als een visionair zijn/haar ideeën vertelt. Door te luisteren gaan bij mij de radartjes al werken en ontstaan de eerste ideeën om het tot uitvoer te brengen. Door verder te vragen, brainstormen en sparren, ontstaat er een plan van aanpak om het idee tot ‘leven’ te brengen. Daarnaast hou ik er enorm van om (technische) processen te automatiseren en te systematiseren. Mijn motto hierbij: Keep it simple.

Verder ben ik een mensen-mens. Bij het werken in een team voel en zie ik veel. Ik observeer en kijk naar de dynamiek binnen het team. Een van mijn kwaliteiten is dat ik heel goed kan beoordelen of iemand op de juiste plek zit.

In mijn samenwerkingen neem ik deze kernwaarden mee:

  • Betrokkenheid; samenwerken gaat beter als je (een beetje) met je hart betrokken bent bij de ander
  • Kwaliteit; in alles. Half werk afleveren bestaat niet. Van alles wil ik grotendeels weten hoe het werkt.
  • Eenvoud; zoals ook al hierboven gemeld is mijn motto: Keep it simple.
  • Verbinding; met klanten en teamleden. Open en transparant.
Sparringpartner

In het kort

Locatie: Weesp of Online

Opleiding: Strategische Succes van Academie van Virtueel Professionals

Expertise: Strategie, processen en Marketing

Voorkeur: Online Business en zakelijke dienstverlening

Niet haar sterkste kant: onder druk werken

Werkt het liefste voor:  changemakers van deze wereld; de visionairs die werkzaam zijn in het veld van o.a. maatschappelijke ontwikkeling, duurzaamheid, en met oog voor de mens. En voor de visionairs met grootse, creatieve ideeen om die tot leven te brengen. Liever werk ik niet voor de visionairs met een harde zakelijke kant waarbij het alleen maar draait om de (winst)cijfers en/of producten/diensten waar ik niet achter sta.

Kolbe: 8-5-6-2

Crystallizer: Integrator:  84 | Visionair: 54

Keertje kennismaken?

Ben je benieuwd hoe wij jou als visionaire ondernemer ondersteunen?