Herken je dit? Een goed lopend bedrijf en 24 uur per dag bezig zijn met vooral werken IN je bedrijf? Je redt het eigenlijk niet meer alleen en kunt wel wat hulp gebruiken? Maar durf je wel werk uit handen te geven?

Heel veel ondernemers vinden werk uit handen geven lastig. Gedachten zoals ‘Wat als het misgaat met het werk dat je uitbesteedt’? en ‘Wat levert het me op’? spelen vaak een rol om de stap niet te zetten.

Maar klinkt het niet heerlijk als je kunt zeggen dat je

  • weer tijd besteedt aan zaken die er echt toe doen?
  • je bedrijf weer groeit?
  • je weer tijd hebt voor je gezin en vrienden?

Ik begrijp heel goed dat het geen makkelijke stap is om te zetten. Daarom wil ik je een paar tips meegeven die je kunnen helpen om werk uit handen te geven.

  1. Kijk waar je zelf goed in bent en geef randzaken uit handen. Je kunt bijvoorbeeld je VA/OBM laten starten met een project wat al heel lang op de plank ligt en waar je maar niet aan toekomt.

  2. Delegeer taken in plaats van ze los te laten door te bespreken welke taken er gedaan moeten worden en hoe ze gedaan moeten worden.

  3. Zorg dat je betrokken bent bij degene die je werk overneemt maar ga niet alles controleren.

Hopelijk heb ik je hiermee een klein beetje op weg kunnen helpen. Wil je verder onderzoeken of het iets voor jou is om dagelijkse zaken te delegeren? Ik ga graag vrijblijvend met jou in gesprek. Ik kan ik je dan ook handvatten geven om zaken te automatiseren of gestructureerder aan te pakken.

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan.

Christien Woltjer