Zo niet, wat houd je tegen ?

De kameleon

Die kameleon – waar ik het een paar blogs terug over had en die maar bij mij terug blijft komen – heeft er totaal geen moeite mee. Dit beest zit nou eenmaal zo in elkaar en weet niet beter. Dat zou bij mensen toch net zo moeten zijn. Net als de kameleon ben jij jij,  met jouw kwaliteiten en vaardigheden. Je hebt goede én slechte eigenschappen en mag er zijn in deze wereld.

Jezelf laten zien

Gedraag je zoals die kameleon en laat je kwaliteiten en vaardigheden zien.

Je bent jouw prospect en site bezoekers van dienst als je laat zien wie je bent en wat je doet. Hem of haar doe je juist tekort als je jezelf níet laat zien. En dat zou toch jammer zijn. Natuurlijk moet je soms een drempel over. Zo is het voor de camera staan en het publiceren van video’s nog best een dingetje voor mij, maar ik doe het toch. Wil je een goede marketing dan moet je durven jezelf te zijn!

 

Juist door jezelf te zijn heb je de meeste online impact!

Tips voor Social Media

Heb je je angst overwonnen en ga je het gewoon doen? Jezelf laten zien op social media. Ik heb wat tips voor je. Negen stuks!

  1. Weet dat je een hoop tijd bespaart door jezelf te zijn op social media Je klant leert je zo kennen en zo hoef jij je minder te bewijzen. Aan die klus start jij veel relaxter.  Je richt je energie op datgene waar je goed in bent en waar jij je werk van hebt gemaakt. Wel zo efficiënt.
  2. Weet dat het- jezelf- laten- zien een groeiproces is. Zo ben ik eerst gaan bloggen voordat ik verder ging met video’s opnemen. Door het bloggen leer ik hoe ik de video moet opbouwen, hoe ik de verbinding met mijn publiek aan ga. Voor jou kan het precies andersom werken, voel wat bij jou past.
  3. Kies je eigen middel voor je boodschap, het middel dat bij jou, je product, bedrijf en doelgroep past. Voor de een is dat Pinterest en voor de ander liever Linkedin. Kies het platform waar jij je goed bij voelt. In mijn volgende blog zal ik daar wat meer over vertellen zodat jij de juiste keuze maakt.
  4. Kijk ook hoe ondernemers die jou inspireren het aanpakken. Ik, bijvoorbeeld, volg Tony Robbins op de voet, zijn quotes inspireren mij. Dat helpt mij bij het focussen op mijn business en het kiezen van richtingen.
  5. Start rustig met het delen van kennis op jouw platform en voeg daar steeds een beetje meer van jezelf aan toe.
  6. Durf uit je comfortzone te stappen. Precies daar ligt de groei van jezelf en je bedrijf en daarmee jouw groei in online zichtbaarheid.
  7. Vraag testimonials op bij je klanten. Ga in gesprek met anderen over hoe zij jou zien.
  8. Staar je niet blind op je aantal volgers of likes. Blijf consequent jouw boodschap overbrengen. Je bent niet beter of slechter of je nu 1 like of 5000 likes hebt. De buitenwereld bepaalt toch niet voor jou of jij je goed of slecht voelt. Dat zou bizar zijn toch…
  9. Kies een handige tool zoals Buffer, Hootsuite of Loomly voor het plannen van je posts en om te kijken welke worden opgepakt door je doelgroep. In een volgende video laat ik je zien hoe Loomly werkt, inmiddels mijn favoriete tool.

Met deze negen tips hoop ik dat je voldoende stof hebt om direct aan de slag te gaan met je online zichtbaarheid.

Wat houdt je nu nog tegen om jezelf lekker te laten zien op social media en je website? Deel jouw blokkade met mij, wie weet kan ik je helpen.

 

Deel dit bericht met iedereen die ook tips gebruiken kan om online zichtbaar te zijn. Ik help graag zoveel mogelijk anderen met online zichtbaarheid.