Boeken & planners

Ook al ben ik dol op online systemen, het lezen in

fysieke boeken en het schrijven in mooie notitieboeken,

planners en journals blijven een onderdeel in mijn leven.

“Don’t Push me!” – Genieke Hertoghs

Hoe je mensen wel beweegt. Een fijn boek waarin helder wordt hoe vaak we met z’n allen pushen om onze ideeen naar voren te brengen maar dat dat eigenlijk nooit goed werkt.

Wat moet je dan wel doen om je idee kenbaar te maken? Pullen! Ik heb er een korte blog over geschreven n.a.v. dit boek. 

 

Traction – Gino Wickman

Fantastisch boek waarin je meer leest over hoe je grip krijgt op je business, hoe je deze kan versterken!

Als je aan de in het boek 6 beschreven knoppen gaat draaien zul je merken dat je bedrijf beter draait. Je ervaar meer rust in je bedrijf, meer focus en bent echt gericht bezig met de groei van je bedrijf. Fijn praktisch boek dus houd je notitieboek bij de hand want je wil er gelijk mee aan de slag.

Wat mij betreft een must-read voor elke ondernemer 😉

The 5 AM club – Robin Sharma

Je moet er even aan wennen maar het is zo fijn om voor alle drukte van de dag even pas op de plaats te maken en focus aan te brengen voor de dag.

 

Robin Sharma hanteert de 20-20-20 formule. Of te wel je start je dag een uur voor zonsopkomst met 20 minuten beweging, ik ga vaak hardlopen of doe aan yoga. Vervolgens neem je 20 minuten de tijd om je doelen van die dag vast te stellen en aan te geven waar je dankbaar voor bent. Ik schrijf dit altijd in The Five-Minute Journal. De laatste 20 minuten zijn bedoeld voor persoonlijke groei. Ik luister vaak naar een meditatie van Robin Sharma (er is ook een app van) of lees een boek. Ik heb het boek direct toegepast en zou niet meer anders willen. Je begint veel relaxter en met meer focus aan je dag en brengt je ook nog eens mooie ervaringen zoals een vallende ster.

Profit First – Mike Michalowicz

Dit boek zou bij iedere ondernemer in de kast moeten staan. Een praktisch boek met een simpel systeem om je winstgevendheid te vergroten en je kosten in toom te houden.

Door simpelweg te focussen op winst en het “oude” potjessysteem van je oma te hanteren.

Echt een aanrader!

Company of One – Paul Jarvis

De titel doet vermoeden dat het boek je aanmoedigt om vooral klein te blijven maar niets is minder waar. Het gaat om de manier waarop je groeit en dat spreekt me enorm aan.

Waarom je soms bewust moet kiezen voor “klein blijven” om te komen tot gezonde groei van je bedrijf, lees je in dit boek.

Het Clock Work Effect – Mike Michalowicz

Al weer een mooi boek van Mike 🙂

Hoe bescherm je je Queen Bee Role of te wel welke factoren zijn het meeste van invloed op het succes van je onderneming! Deze beschermen is je hoofdtaak en Mike geeft je veel praktische oefeningen en tips om dat om te zetten naar de praktijk. Taken uitbesteden en je organisatie stroomlijnen is er een van.

 

Personal Kanban – Jim Benson & Tonianne de Maria Burry

Vraag je je elke week af waar de tijd blijft en waarom je die taak nu al 3 weken vooruit schuift? Het eerste heb ik nog regelmatig maar het tweede komt door Personal Kanban eigenlijk niet meer voor.

 

Ik heb het boek Personal Kanban gelezen van Jim Benson en Tonianne De Maria Burry. Zij leggen uit hoe je sneller je doelen haalt in minder tijd en met een beter gevoel. Eerst dacht ik “ dit is het zoveelste boek dat daarover gaat”  maar dit is toch een beetje anders. De mooie inzichten wil ik graag met je wil delen – zie mijn blog.

Semco-Stijl – Ricardo Semler

Heb jij het boek Semco-stijl van Ricardo Semler al eens gelezen? Echt een aanrader!!

Ricardo volgde zijn eigen gevoel en heeft een miljoenenbedrijf opgezet in het moeilijke klimaat van Brazilië. Ik ben het gaan lezen omdat ik mij afvroeg hoe hij een miljoenenbedrijf heeft opgebouwd zonder (bijna) een enkel proces of procedure en zijn enorme flexibiliteit als grote ondernemer heeft behouden.

Hij is een kei in het loslaten van zijn business en het overlaten aan zijn medewerkers. Hij creëert een omgeving waarin het OK is om veel fouten te maken, veel foute beslissingen te nemen en vooral te leren.

Hacking Growth – Sean Ellis & Morgan Brown

Hoe zijn bedrijven als dropbox en facebook zo snel gegroeid en hoe hebben ze dat aangepakt, dat kun je lezen in dit boek. Het is een mix van product onwikkeling, metrics en online marketing.

Het boek ging helemaal bij mij leven nadat ik de workshop Growth Hacking gevolgd had en je tools in handen krijgt om ook echt er mee aan de slag te aan. Als je daar meer over wilt weten, neem gerust contact op.

 

Toolkit voor agile leiders – Peter Koning

Hoe geef je inspirerende doelen en faciliteer je eigenaarschap in je team? Vooral online teams hebben een extra dynamiek en online tools en platforms zijn essentieel daarbij.

 

In het kader van mijn training Agile/Lean teamcoach heb ik dit boek aangeschaft. Het geeft mij praktische handvatten om online teams sneller van A naar B te krijgen en de beste condities te schappen voor online teams om met elkaar samen te werken en ondernemers optimaal te ondersteunen.

Getting things done – David Allen

Uit elk boek haal ik wel een onderdeel dat ik gebruik in mijn dagelijks werk.

Wat ik bij dit boek vooral geleerd heb is dat je vooral niets meer in je hoofd moet hebben zitten. Uit je hoofd in een systeem zodat je het op het moment dat je het het beste weer op kan pakken weer boven komt en je er mee aan de slag kan.

 

Stressvrij, organiseren en doen.

30Days.com – Russell Brunson

Wat als je alles kwijtraakt en opnieuw moet beginnen. Russell beschrijft in het boek de 30 dagen die het kost om weer opnieuw te beginnen. Vanaf dag 1, routine vaststellen waar je je aan kan houden de komende 30 dagen tot funnels op Instagram, challenges en mindmappen.

Deze dikke pil van 543 pagina heb je niet maar zo uitgelezen maar bied veel waardevolle informatie die je gelijk kan toepassen.

The Five-Minute Journal

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren m.b.t. planners, journals en notitieboeken.

Ik ben nogal praktisch ingesteld en dit boekje is zo ingericht dat je ’s ochtends je dankbaarheid noteert en aangeeft wat je doelen zijn van de dag en hoe je je wil voelen.

’s Avonds vul je in welke mooie stappen je vandaag gezet hebt en hoe je je dag nog beter had kunnen laten verlopen of nog beter had kunnen voelen.

Leuk ook om terug te bladeren en je te realiseren wat je allemaal al bereikt hebt en dan bedoel ik vooral op mindset gebied 🙂

 

Vrijblijvend gesprek

Plan een vrijblijvend gesprek met mij waarin we kijken naar jouw bedrijf, plannen en ideeën maar ook naar knelpunten.

Je kunt me bellen, mailen of appen, net wat jij makkelijk vind.