5 dingen waar ik niet goed in ben…⁣⁣
⁣⁣Dingen waar ik niet goed in ben? Niet dat ik dat makkelijk op internet gooi natuurlijk, maar er zijn best dingen waar ik niet goed in ben.. vind ik zelf…⁣⁣
Enne perfect is niemand;-)⁣⁣
⁣⁣
Er zijn best een aantal zaken waar ik niet goed in ben, en soms heb ik opgegeven om daar ooit goed in te willen zijn. Denk aan schoonmaken, breien, piano spelen of gedichten schrijven..⁣⁣
⁣⁣
Maar er zijn echt een aantal zaken waar ik niet zo goed in ben, maar die ik wel hoop te leren of te verbeteren! ⁣⁣
⁣⁣
Maar in onderste punten ben ik niet zo goed, maar die hoop ik wel te leren of te verbeteren! Hier komen ze..

 1. Beleggen
  Ik ben bezig in het boek “Blondjes beleggen beter” en hierin staat het zo mooi beschreven dat ik dacht: dat kan ik ook.
  Dus zodra ik het boek uit heb ga ik er flink mee experimenteren. Voordeel is dat ik het erg leuk vind om me te verdiepen in andere bedrijven en te horen hoe zij het bedrijf leiden en hoe de prognoses en plannen eruit ziet. Ik denk dat dat in mijn voordeel zal werken; ik ga het leuk vinden.


  Een herder worden ipv een Labrador
  Vergelijk ik mezelf nu met een hond?? Ja. Ik kan namelijk enorm enthousiast raken van plannen en ideeën en mij daar helemaal op storten. Beter is het een stapje achteruit te zetten en die helikopterview er op los te laten. En dan tot actie over gaan. Vandaar die herder aanpak in plaats van de labrador aanpak.

  Terugblikken
  Hoe vaak blik jij terug op je business of leven? Ik te weinig. Maar ik wil genieten van wat ik tot nu toe bereikt hebt, wil mijn successen vieren en genieten van het heden en niet alleen maar op de toekomst gericht zijn. En dan ook kijken waar ik beter of slimmer in wil worden. De coronacrisis heeft mij zeker hiervan bewust gemaakt.

  Intuitie
  Ik zou graag nog meer mijn intuïtie willen inzetten in mijn business ipv alleen privé. Ik vaar soms te veel alleen op data, maar uit gaan van mijn intuitie gebruiken is minstens zo belangrijk.
  Waarom zou ik het niet doen, het is een mooie aanvulling op de data analyse die ik maak van mijn bedrijf en het een vervangt het ander niet. En in gesprek met een potentiële zakenpartner zet ik dan ook graag mijn intuïtie in om zo te ervaren of de klik er is!

  Niks doen/lanterfanten
  Ik ben hier totaal niet goed in! Ik probeer het zo vaak, ook in het weekend en dan kom ik met een weekendje camping een heel eind, maar meer ook niet..
  Bank hangen, netflixen of een pyama dag daar word ik echt niet gelukkig van! En dat krijg ik dus ook niet voor elkaar haha. Ik voel me nutteloos en dat voelt niet prettig.

O ja eigenlijk nog een zesde … ik kan werkelijk geen speelfilm kijken zonder commentaar te leveren, als “jee dat kan helemaal niet zo” … daar wordt mijn familie niet heel blij van. Ben ik dus ook niet zo goed in.

Herken jij je hierin?

 

 

WhatsApp chat